19 Haz 2014

Periodontal olarak adlandırılan diş eti hastalıkları diş yuvasında başlar. Diş etinde hissedilen çekilme, kanama ya da sallanma bu bölgedeki hastalıkların başlıca belirtilerini oluşturur. Bu ve benzeri rahatsızlıklar sonucunda tedavi uygulanmaz ise çene kemiğine kadar uzanan rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

Diş Eti Hastalıkları Nasıl Başlar?

Diş eti hastalıkları dişi destekleyen kökler üzerinde başlar. Et dokusu üzerinde bulunan kökler et ile sürekli bir iletişim içerisindedir. Bu tür hastalıklar erken teşhis edildiğinde dişlerin kurtarılma yüzdesi çok fazladır. Hastalık genel olarak diş etlerinde meydana gelen şişlikler ve kanamalar ile başlar. Ağız ve diş bakımı iyi yapılmadığı taktirde, dişleri destekleyen “alveol” adı verilen kemik üzerinde geri dönüşü olmayan hasarlar ortaya çıkabilir.

Diş Eti Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?

Bu konuda ağız ve diş sağlığı birinci derecede önemlidir. Diş üzerinde bulunan renksiz plaka genel olarak yeme içme sonrasında dişlerin tam temizlenmemesi ile ortaya çıkar. Diş eti problemleri temel olarak bu durumdan dolayı kendini gösterir.

Bakterilerin çok olması ve zaman içerisinde dişin bakımsız kalması ile birlikte oluşan cepler her geçen gün daha da genişler. Bu ceplerden yürüyen bakteriler son nokta olan alveol kemiğine ulaşır ve yıkım başlar. Bu aşamada diş eti tedavisi artık kaçınılmaz bir hal alır.

Diş eti hastalıklarının tedavisi oldukça basittir; öncelikli olarak plak ortadan kaldırılmalıdır. Bunun için günlük diş bakımının eksiksiz bir biçimde yapılması gerekir. Ancak bu sayede plak ve bakteri oluşumunun önüne geçilebilir. Diş eti bakımı normal diş fırçalamanın yanı sıra daha yavaş ve fırçanın ete masaj yapar gibi uygulanması ile etkili hale getirilebilir. Oluşabilecek plak bu sayede engellenmiş olur.

İlerleyen vakalar üzerinde mutlaka cerrahi tedavi uygulanmalıdır. Başlangıç aşamasındaki rahatsızlıklar için önerilen şey sürekli bakımdır. Günlük olarak dişler doğru bir biçimde fırçalanmalı ve ağzın ihtiyacı olan temizlik eksiksiz bir biçimde yerine getirilmelidir.

Bu Yazılarımız Da İlginizi Çekebilir:

Diş Eti Hastalıkları

Tedavilerimizden yararlanmak, detaylı bilgi almak ve Dr. Onur Öztürk ile iletişime geçmek için hemen randevunuzu alın!

Yazar

Diş hekimi Onur Öztürk

Diş Hekimi - Plusdent

Benzer yazılar

Yorumlar ( 4 )

  • Pingback:Dişlerinizi Diş İpi ile Temizlerken Mikrop Bulaşır Mı? – Onur Öztürk

  • Pingback:Yağ Çekme Sıradaki Büyük Buluş Olabilir Mi? – Onur Öztürk

  • Hamza

    Hoca merhaba, ağızımın sol tarafında üst kısmında hafif bir diş çekilmesi var ve az birşey şişmiş durumda. Ara sırada günde birkaç kere ve birkaç saniyelik ağrı yapıp geçiyor.

    Güzel bir bakım ile kendim bunun önüne geçebilirmiyim teşekkürler.

    • Onur Öztürk

      Hamza bey merhaba, bu tip durumları muayene edip görmeden değerlendirmemiz doğru olmaz ama muhtemelen şişliği sadece bakımla öteleyemezsiniz mutlaka tedavi edilmesi gerekir bunun için, diş etiniz için zaman kaybetmeden diş hekiminize başvurmanızı öneririm, iyi günler.

Yorum Yaz

Devamını oku:
Dişleri Plaklardan Korumak İçin 5 Kolay Adım

Issız Bir Adaya Düşerseniz Dişlerinizi Nasıl Temizlersiniz

Kapat
Bu sitede verilen bilgiler tanısal,teşhis veya tıbbi öneri amaçlı olmayıp, bilgilendirme amaçlıdır, sonuçları için hiç bir sorumluluk kabul edilemez. Tedavi edilmesi gereken bir hastalığınız var ise veya olduğunu düşünüyorsanız, konusunda uzman bir hekime başvurunuz. www.onurozturk.com 'da verilen bilgiler hekim muayenesi yerine geçmez. Diş hekimi Onur Öztürk’ e ait olan www.onurozturk.com internet sitesinin tüm hakları saklıdır. Sahibinin izni olmadan siteden hiçbir kopya yapılamaz. Kopyaların kullanımından dolayı sorumlu tutulamaz.