Dişleri Beyazlatmak İçin Yapılan 6 Hata

19 Ara 2014

Diş hekiminizle konuşmamak

Birçok kişi herhangi bir sorun yaşamadığı takdirde diş hekimine gitmiyor. Fakat yılda 2 defa diş hekiminizi ziyaret etmeniz çok önemlidir. Özellikle de beyaz bir gülüş istiyorsanız. Eğer kendiniz herhangi bir diş beyazlatma işlemi yapmak istiyorsanız, önce dişlerinizde çürük olmadığına emin olmalısınız. Eğer dişlerinizde hasar varsa ve çürükler oluşmuşsa, diş beyazlatma maddesi buralara sızar ve sinirlere kadar ulaşabilir. Bu da sizin için çok ağrılı sürece ve daha büyük hasarlara sebep olur.

Ağız Gargaralarına Güvenmek

Düzenli olarak kullandığınız ağız gargaralarına güvenip dişlerinizin beyazlamasını beklemek yerine, diş beyazlatma yaptırmak daha hesaplı olacaktır. Düzenli kullanılan ağız gargaraları ağız hijyenimizi tamamlamak, diş fırçalama ve diş ipi kullanımını desteklemek, plak birikimini azaltmak için etkilidir. İstediğiniz beyazlatma sonucunu vermediği gibi, içlerinde çok fazla miktarda alkol barındıran bir ürün ağzınız için uzun dönemde hasar verici de olabilir.

Diş Beyazlatma Bantlarını (Şeritlerini) Ağızda Çok Uzun Süre Tutmak veya Çok Sık Uygulamak

Diş beyazlatma ürünlerinin içinde kullanım süresi ile ilgili talimatlar vardır. Bantları kullanmanız gerekenden daha uzun süre dişlerinizin üzerinde tutmak, dişlerinizde sevimsiz lekeler ve hassasiyet oluşumuna sebep olabilir. Bantları kullanırken gözünüz sürede olsun ve bu kullanımlarını senede 2-3 defa (tam set) ile sınırlı tutun.

FDA Onayını Kontrol Etmemek

Diş beyazlatıcılar cüzdanınız için zorlayıcı olabilir ve bu nedenle indirimli ürünlere yönelmek karşı konulmaz olabilir; ama hemen satın almadan önce dikkatli olun. Problem şu ki; diş beyazlatıcı yerine dişlerinize zarar verecek bir çeşit kimyasal konsantrasyon satın alıyor olabilirsiniz. Bu konuda maalesef ülkemizde bir standart mevcut değildir ama FDA onaylı bir ürünse eğer, ürüne güvenebilirsiniz ya da diş hekiminize danışarak ürün tavsiyesi isteyebilirsiniz.

Aşırıya Kaçmak

İnsanlar diş beyazlatmada aşırıya kaçabiliyorlar. Güzel görünen dişler yerine, tebeşir beyazlığında ve üstünde lekeler olan dişlere sahip olabiliyorlar. İşin püf noktası; gözlerinizin akı ile dişlerinizin beyazının aynı renkte olmasının yeterli olması.

Tüm Ağızlar İçin Tek Boyutta Tasarlanan Kalıpları Kullanmak

Herkesin ağız yapısı ve hacmi farklıdır. Bu yüzden tüm ağızlar için tek bir kalıp kullanmak yanlıştır. Bazı diş beyazlatma ürünlerinden standart olarak çıkan kalıp kullanıldığında, bunlar ağza uygun olmayabileceği için beyazlatma maddesi diş etlerinize değebilir; bu da zararlıdır. Diş hekiminizin sizden ölçü alıp sizin ağız yapınıza göre hazırlatacağı beyazlatma plağı ile bu işlemleri yapmak en sağlıklısıdır.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Diş Beyazlatma Tedavisi | Onur Öztürk

Yazar

Diş hekimi Onur Öztürk

Diş Hekimi - Plusdent

Benzer yazılar

Yorum Yaz

Devamını oku:
Fissür Örtücüler (Fissur Sealant)
Diş Estetiği

Kapat
Bu sitede verilen bilgiler tanısal,teşhis veya tıbbi öneri amaçlı olmayıp, bilgilendirme amaçlıdır, sonuçları için hiç bir sorumluluk kabul edilemez. Tedavi edilmesi gereken bir hastalığınız var ise veya olduğunu düşünüyorsanız, konusunda uzman bir hekime başvurunuz. www.onurozturk.com 'da verilen bilgiler hekim muayenesi yerine geçmez. Diş hekimi Onur Öztürk’ e ait olan www.onurozturk.com internet sitesinin tüm hakları saklıdır. Sahibinin izni olmadan siteden hiçbir kopya yapılamaz. Kopyaların kullanımından dolayı sorumlu tutulamaz.